Workshops

 

Symposium Dossieropbouw zieke werknemer 14 februari

Dit symposium gaat in op dossieropbouw van zieke werknemers en het zetten van de juiste preventieve stappen om bedrijfsrisico’s te reduceren.
Zieke werknemers, iedere werkgever krijgt er wel eens mee te maken. De financiële en juridische risico’s daarvan lopen echter heel snel en ongemerkt op. Het gaat om tienduizenden en soms wel honderdduizenden euro’s. Denk aan kosten voor loondoorbetaling, verzekeringspremies, interventiekosten van arbo-diensten en re-integratiebureau’s, juristen, UWV loonsancties, onnodig hoge sociale verzekeringspremies (Ziektewet, WGA) en aansprakelijkstellingen door werknemers.

Dit symposium zal plaatsvinden van 8.30 t/m 13.00 uur, met ontbijt en lunch.

Inhoud van het symposium:

08.30 uur – Inloop met koffie, thee en een broodje.

09.00 uur – Start blok 1
Presentatie: Hans Kemper, organisatiecoach

Wet en regelgeving rond de vernieuwde Arbowet.
Zelf regie kunnen voeren over ziekteverzuim en preventiebeleid in de onderneming.

10.00 uur – Blok 2

Interview met bedrijfsarts; inhoudelijke informatie over het preventief medisch consult en verzuimvoorbeelden.
Presentatie: Drs. Agaath Koemeester, bedrijfsarts en Drs. Pauline Meursing.

11.00 uur – Blok 3
Drs. Pauline Meursing, gedragsdeskundige.

En nu: wat betekenen voorgaande presentaties nu voor mij?
Toelichting: het positieve gezondheidsmodel als basis voor onze visie op gezondheid.

12.00 uur – Lunch

13.00 uur – Afronding

Aanmelden via het online-inschrijvingsformulier of per mail contact@checkgezondheid.nl of bel de klantenservice: 020-740 11 11.
Kosten per persoon: €275.00 excl. BTW, inclusief lunch. Ook mogelijk op locatie.

 

Andere workshops

Voor onderstaande workshops en lezingen kunt u zich vrijblijvend aanmelden via onze website www.uitnodiging.info, daar vind u ook meer actuele informatie over deze en andere evenementen. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zal er een datum worden bepaald.

7 concrete tips voor directe tijdwinst
Leer in deze workshop jouw toekomstige baan met verve in te vullen!
Teams worden kleiner & flexibeler, verantwoordelijkheden worden groter. Dit is voor jou als (toekomstige) werknemer een interessante uitdaging, maar hoe kun je het beste omgaan met die extra taken? Hoe houd je het overzicht? Hoe voorkom je stress? Het antwoord: slimmer werken.
In deze actieve workshop van 45 minuten krijg je een introductie slimmer werken vol met praktische handvatten die jou morgen al tijdwinst en rust kunnen opleveren om zo jouw toekomstige baan met verve in te vullen.

Blijf je baan de baas en lekker jezelf
Gefeliciteerd! Je eerste baan. Met een contract en de belofte van gouden bergen sta je te trappelen aan de poorten van het flashy kantoorgebouw.
Vol ambitie, drive, aanpakkers mentaliteit en jouw leuke en unieke karakter, begin je aan een nieuwe fase in je leven. Een fase waarin je allemaal nieuwe dingen over je zelf ontdekt, maar (als je er niet bewust van bent) ook een fase waarin je geleefd kan worden door je werk.
Dat je zo’n persoon wordt waarvan je vrienden zeggen: ‘Gast, kun je het over wat anders hebben dan je werk?’ Wist je dat je werkomgeving grotendeels bepaalt hoe jij denkt en handelt in je privé leven? In deze sessie wordt ingegaan op het fenomeen ‘werk & identiteit’.
Hoe jij die leuke dame of gozer blijft die zich niet gek laat maken door zijn/haar manager. En al helemaal niet over afzienbare tijd een gevoel bekruipt van: ‘Is dit het nou?’ Na deze sessie wandel je met nieuwe inzichten en praktische tips & tricks de beurs op die je direct kunt toepassen. Dit zodat jij een match vindt tussen jou en je toekomstige werkgever. Overigens is deze sessie ook zeer geschikt voor mensen die het ‘is dit het nou’ gevoel (een beetje) herkennen.

Cruyffiaanse workshop ‘Hoe positioneer je jezelf?’
Op welke positie presteer jij maximaal? 
Johan Cruyff was een visionair en filosoof. Met uitspraken zoals ‘elk voordeel heeft zijn nadeel’ verwarde en inspireerde hij zijn omgeving. Zijn onorthodoxe wijsheid werd bekend als ‘Cruyffiaans denken’.
Johan wist altijd perfect zijn positie te kiezen, zowel in een team als in het spel. De Cruyffiaanse workshop ‘Hoe positioneer je jezelf?’ gaat over het verkrijgen van een goed inzicht op welke positie jij maximaal kan presteren. Of het nu gaat over presteren in een team of leidinggeven, het voeren van een sollicitatiegesprek of het stellen van een persoonlijk doel, in alle gevallen moet je weten hoe je jezelf positioneert.

Do’s & Dont’s voor een business look in style
Een styliste van Expresso Fashion helpt jou met een business look in stijl. Wij nodigen graag alle dames uit om bij de workshop aanwezig te zijn! Zorg dat jouw eerste indruk goed is! Hoe? Door er professioneel, netjes en verzorgd uit te zien. Wij willen jou hier graag bij helpen in een inspirerende workshop.
De Expresso styliste geeft do’s en dont’s voor een business look in stijl. Denk aan tips en trucs over de perfecte pakken, de juiste schoenen en een goede panty! Leer ook hoe je een business pak, met een kleine aanpassing, ’s avonds kunt aanhouden bij een etentje met vrienden.

Een echte dame zegt NEE !
Leer tijdens deze workshop hoe je assertiever kunt worden met respect voor de ander.
Ook wel eens moeite met het uiten van je mening of met ‘nee’ zeggen op een vraag van je collega? Bij deze workshop draait alles om assertief optreden, wat wil zeggen dat je op een prettige wijze voor jezelf kunt opkomen en zelfbewuster optreedt met respect voor de ander. De vrouw van nu behoort zelfstandig, mondig en kritisch te zijn. Zij regelt haar eigen carrière.
In deze workshop krijg je verschillende technieken aangereikt om met behulp van positieve beïnvloeding ‘je mannetje’ te staan in de harde en snelle zakenwereld. Hoe maak je jezelf zichtbaar en ontlok je positieve reacties? Ook besteden we aandacht aan assertief optreden. Hoe kom je op een prettige wijze voor jezelf op, en met respect voor de ander? Leer verschillende manieren om ‘nee’ te zeggen en doe er je voordeel mee.

Een sterk cv voor technisch talent
Tijdens deze workshop leer je op een interactieve manier over de do’s & dont’s betreffende het maken van een CV.
Het maken van een sterk CV is cruciaal als je een goede eerste indruk wilt achterlaten bij een bedrijf. En voor een vliegende start in de techniek wil je natuurlijk niets liever.
Het CV is een dynamisch document waarbij steeds weer op een passende manier de aandacht van de werkgever getrokken moet worden. Centraal tijdens deze workshop staat het leren kijken vanuit het perspectief van de werkgevers en hoe je hierop kunt inspelen met een overtuigend CV.

Gamification
Leer in deze workshop hoe Gamification jou en anderen kan motiveren, intrinsieke dan wel extrinsiek.
Gamification is een booming sleutelwoord op dit moment. Miljoenen mensen spelen games voor talloze uren. Gamification gebruikt de kracht die games bevatten in echte situaties. Bedrijven maken gebruik van gamification om  zich meer betrokken te voelen met hun klanten, of  voor het opvoeden van werknemers.
Ook kan gamification gebruikt worden om producten en diensten te promoten. Als een probleem mensgericht is, dan is gamification waarschijnlijk de oplossing. Er zijn vele succesvolle voorbeelden van gamification zoals LinkedIn en Foursquare. Gamification kan helpen met teambuilding, onderwijs, betrokkenheid en motivatie.
Ontdek de kracht van gamification op het motiveren van groepen mensen, terwijl plezier hebben centraal staat.

Get ready for Marketing 2020
In deze workshop vertellen twee organisaties over de toekomst van marketing en hoor je waarom in 2020 data, klantgerichtheid en relevantie zo’n belangrijke rol spelen.
Het toenemende gebruik van mobiele devices en technologische innovaties zoals smartwatches veranderen de manier waarop we content tot ons nemen. Ook kunnen we door deze technologie steeds selectiever worden in het toelaten van commerciële boodschappen.
Marketeers moeten inspringen op dit continu veranderende landschap willen zij blijvend een bijdrage kunnen leveren aan het succes en de groei van hun organisatie.

Hack your Career
Leer hoe je die carrière beslissingen neemt waarmee je echt vooruit komt. Leer hoe jij bepaalt waar je gaat werken, tegen welk salaris en tegen welke voorwaarden.
Te vaak laten we de belangrijke beslissingen voor onze carrière over aan de werkgever of anderen die handelen vanuit hun eigenbelang. En dat is niet jouw belang. Het resultaat: frustratie, ergernis of zelfs een burnout en die eisen een enorme tol. Dat kan anders.
Als je weet hoe het moet dan bepaal jij waar je gaat werken, tegen welke voorwaarden en salaris. Maar, het is en blijft het jouw verantwoordelijkheid. Asim leert je hoe je het voor elkaar krijgt. Hij geeft je een spectrum aan mogelijkheden en handige tips waarmee je vooruit kun komen.
Hoe hou jij je carrière in eigen hand? Hoe bepaal je welke strategie je nodig hebt? Wie bepaalt wanneer en waarom jij weg gaat?
Allemaal vragen waar je antwoord op krijgt.

Hoe echte leiders ideeën succesvol maken
Wat doe jij als toekomstig leider anders dan de huidige generatie? Omgevingen veranderen continu waardoor vraagtekens ontstaan. Om die te beantwoorden worden nieuwe oplossingen gevonden. Of beter gezegd, huidige ideeën met elkaar gecombineerd.
Het begrijpen en beïnvloeden van hoe ideeën zich gedragen, zorgt ervoor dat jij als leider in staat bent om met jouw team of organisatie de beste oplossingen te ontwikkelen. In welke markt jij de vragen gaat beantwoorden, maakt niet uit. De mechanismen werken hetzelfde. Om innovatief te zijn en gemotiveerde werknemers te stimuleren, is transformationeel leiderschap vereist.
In deze workshop leer je:
– Hoe ideeën zich gedragen
– Hoe draagvlak voor ideeën ontstaat
– Hoe jij als leider dit proces beïnvloedt

Je assessment: jij hebt het zelf in de hand!
Steeds meer bedrijven zetten assessments in om er zeker van te zijn dat ze de mensen met het juiste profiel aannemen.
Maar wat kun je verwachten van een assessment? Hoe zorg je dat het minder voelt als een ‘examen’? En hoe kun je je voorbereiden op al die verschillende tools die de assessmentpsycholoog kan inzetten?
In deze workshop gaat de Assessment Coach je daarbij helpen. Je komt erachter hoe een assessment-psycholoog op zoek gaat naar wie jij bent en hoe jij daar je voordeel mee kunt doen.

Moet een accountant ook een cybersecurity specialist zijn?
De accountancy verandert; toenemende automatisering maakt de administratie steeds inzichtelijker en sneller beschikbaar, real-time data is juist a cloud away. Cijfers en data krijgen hun betekenis binnen een heldere context. De toekomstige accountant is 100 % gegevensgericht en werkt voor de cliënten met inzet van slimme data-analyses, proces-mining en data-visualisatietools. Slimme algoritmes nemen handmatige controles over.
En hij moet ook de ontwikkelingen in de Fintech, zoals PSD2, Blockchain en Bitcoin volgen om actueel te kunnen sturen op snelle technologische veranderingen, die invloed kunnen hebben op zijn vakgebied en hij moet zijn cliënt hierin kunnen adviseren.
Analyseren en meedenken met cliënten waardoor bedrijven optimaal kunnen presteren, daar wil de accountant van nu aan bijdragen. Die uitdaging kan hij aannemen op basis van vakkennis en soft skills. Advies: dat is de inzet van de accountant – adviseur van nu en morgen.
In deze workshop word je geconfronteerd met de uitdaging van een gedigitaliseerde bedrijfsvoering en de daaruit voortvloeiende werkzaamheden, maar ook met de verantwoordelijkheden van en voor de accountant.
Daardoor kun je na afloop ook beter vaststellen of de uitdaging van het accountantsberoep mogelijk ook iets voor jou is.

Netwerken voor een betere carrière
Leer tijdens deze workshop de laatste netwerkstrategieën en waardevolle tips om je carrière te bevorderen.
Netwerken is de meest essentiële vaardigheid voor het maken van een bliksemcarrière! Maar hoe bouw je een netwerk op? Wat zijn de do’s en de don’ts? Hoe breng je structuur aan in je netwerkactiviteiten voor het maximale resultaat?

Ontdek je passie
In de workshop “Ontdek je passie” ga je aan de hand van een aantal leuke oefeningen het begin maken met het ontdekken van jouw passie. Hoe maak jij je leven tot een succes? Het vinden van een baan is en blijft lastig. De eerste tip die je dan vaak krijgt is “zoek een baan die bij je past”. Dat klinkt logisch, maar veel mensen zoeken banen die helemaal niet bij hen passen. Dit omdat ze vaak niet weten wat ze willen. Je gaat je dan dingen afvragen: is dit alles? Waar ligt mijn passie? Wat vind ik belangrijk? Wat kan ik en bovenal: wat wil ik?
Veel mensen kampen met dezelfde gevoelens. Het ‘is dit alles’ gevoel kan zorgen voor een leeg of ontevreden gevoel. Je kunt er niet echt de vinger op leggen wat het is máár je weet wel dat je het anders wilt. Herkenbaar? Dan is het nu tijd om in actie te komen!
De inspiratieworkshop bestaat uit een aantal leuke oefeningen die het begin vormen voor de ontdekking van jouw passie! De workshop zet je aan het denken over je huidige leven en over een leven wat je uiteindelijk wil. Een leven waarin je elke dag gelukkig en vol energie opstaat. Een leven waarin je alleen nog maar tijd besteedt aan wat jij echt belangrijk vindt. Je maakt met vertrouwen keuzes voor de toekomst en weet wat de volgende stap is. Daarnaast krijg je handige(re) tips om stappen te zetten in bijvoorbeeld het vinden van een nieuwe baan of misschien wel het starten van je eigen bedrijf!
Ga voor dagen vol geluk en energie en zet de eerste stap door je aan te melden voor de inspiratie workshop van Big Five for Life. De keuze is aan jou. Maak jij van je leven een succes?

Positioneer jezelf als merk
Jezelf positioneren als merk gaat ook over jouw dromen in daden omzetten. Jouw eigen ‘merk’ wordt pas echt begrepen aan de hand van jouw acties en gedrag. In tijden van verandering is het belangrijk om te weten waarom je doet wat je doet en wat jou kenmerkt.
Jouw ‘merk’ is deels gebaseerd op het beeld dat anderen ‘zich op basis van eerder door jou verrichte handelingen en gedragingen’ over jou gevormd hebben. Jouw ‘merk’ wordt echter niet alleen maar bepaald door hoe anderen over jou denken. Je kunt het zelf mee vormgeven en beheren door jouw ‘merk’ te definiëren en er zelf uitdrukking aan te geven.
Hoe doe je dat? Met een aantal praktische tips helpen wij jou. De uitwerking is aan jezelf. Tijdens de workshop maken wij gebruik van een interactieve tool om inzicht te krijgen in wat je vindt en wat jij belangrijk vindt.

Sales: de kick start voor een succesvolle carrière
Er werd al verkocht voordat de eerste verkopers zich verkoper noemden. En jij bent meer verkoper dan je denkt. Sales blijkt het beste vak waar jouw grootste creativiteit, je beste sociale vaardigheden, jouw visie op de toekomst in je resultaten bij elkaar komen. Hoe werkt dit voor jou en hoe past dit bij jouw carrièreplanning? Ontdek hoe jij jouw Persoonlijke DVD hierbij in kan zetten en jouw commercieel succes goed is voor jezelf, je geluk, voor anderen en voor een betere wereld.

Slimmer een scriptie schrijven
Een overzicht van het scriptieproces en handige tips en trucs.
Zie jij op tegen het schrijven van je scriptie of lukt het je niet om verder te komen? In deze workshop van Topscriptie krijg je een goed overzicht van het scriptieproces, zodat je goed weet wat je te wachten staat en welke problemen de meeste studenten ervaren.
We zullen het scriptieproces in een aantal fasen bespreken, waarbij we de focus tevens leggen op het schrijven van een scriptie (het academisch schrijven). Tevens geven we je concrete tips en adviezen gebaseerd op onze ervaringen met het begeleiden van scripties.
Een goede voorbereiding blijkt te zorgen voor een beter inzicht in het scriptieproces, waardoor je tijdens het schrijven van je scriptie vaak sneller en efficiënter te werk kunt gaan.

Voorkom een Burn- of Bore out en andere werksores.
‘Nee joh, dat overkomt mij niet hoor’, is een veelgehoorde kreet van mensen die vervolgens een half jaar later compleet uitgeblust op de bank zitten met cortisol levels van heb ik jou daar.
Een burn- of boreout (ja, dat bestaat ook) overkomt je niet 1,2,3 maar overvalt je wel. Ben jij perfectionistisch? Ambitieus? Een harde werker? Ben jij een koning(in) in 10 ballen in de lucht houden (allemaal ingrediënten voor een burnout)?
Of verveel je, je helemaal te pletter in je huidige functie, doe je vier dagen over een klus die prima in één middagje kan, maar weet je niet hoe je in vredesnaam weer zin krijgt in je werk?
Kom dan naar deze sessie waarin je naast praktische tips & tricks mijn persoonlijke verhaal en inzichten meekrijgt (ja ik zat ook thuis op de bank met mijn 27 lentes jong). Dit zodat jij zonder stress of sores fluitend naar je werk blijft gaan.

Wat denk jij dat je uitstraalt?
Hoe kun je meer uit je communicatie halen? Volg deze workshop en leer veel eenvoudige maar super handige technieken.
Veel mensen willen graag weten hoe zij hun communicatie beter kunnen maken. Ze willen meer halen uit hun gesprekken met hun leraar, met hun medewerker of met hun leidinggevende of gewoon met de mensen uit hun privé sfeer.
Dat is wat wij je gaan laten ervaren. Hoe jij meer kunt halen uit jouw communicatie. Kaber is gespecialiseerd in communicatie en persoonlijke ontwikkeling en heeft daar haar missie van gemaakt. We laten zien wat het maakt dat de gesprekken met de ene persoon prima verlopen en met andere personen wat lastiger.
Haak aan en hoor hoe het ook anders kan. Sommige technieken zijn super eenvoudig en leveren veel op. Laat je inspireren; we ontmoeten je graag.